Ett snabbare alternativ till ris. Och godare!

DSC_0064Ni har säkerligen provat det innan, dvs byta ut ris mot blomkål alternativt broccoli, eller båda två!
Men så gott det är, och väldigt mättande.
Idag tog jag lika delar blomkål som broccoli.
Dela det till lite mindre huvuden och lägg i matberedaren och kör i några sekunder tills allt är finfördelat. DSC_0065-2Häll sedan smör i en stekpanna och värm det. Man kan ha i lite salt om man vill, men då jag gjorde en kryddstark köttfärssås till så hoppade jag över det. Stek på medelhög värme i några minuter tills det är varmt. Servera med en god sås till!
(Annars blir det lätt lite torrt i munnen)
Detta passar utmärkt jämt, men kanske främst nu till på sommaren/hösten när alla rotfrukter, kål m.m. faktiskt är lite billigare för plånboken.
Dessutom innehåller både blomkål och broccoli mängder med bra saker som kroppen kan behöva, t.ex järn, magnesium, vitamin C.
Så dagens måltidstips ser kanske inte så superaptitligt ut när det väl landade på tallriken, men oj vad gott det var!
Blomkål- och broccoliris med en kryddstark köttfärsås med vitlök, sambal oelek och lite timjan som extra krydda.DSC_0072Behöver jag ens påpeka att lunchlåda imorgon redan står och skriker efter mig i kylskåpet?!tom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation