När man behöver ta en ”ofrivillig” semesterdag.

11112961_10153771222240299_7478607879404811941_oIdag befann vi oss på Ultraljud.
Eftersom det var andra personer på förlossningen som hade förtur (här i Borås vill de helst att man beställer tid på förlossningen istället på MVC för att de har mer personal), plus diverse andra händelser så blev inte ultraljudet sådär harmoniskt och lugnt som man önskar. Men det händer saker som man inte kan råda över och det viktigaste var bara att den lille Skorpan där inne hade det bra, och det hade den. Det var på något sätt skönt att ha det avklarat, att se att den växte precis som den skulle, att hjärtat tickade. Oavsett vad man varit med om förr, så tror jag man ändå alltid har ett stygn av oro liggandes och skvalpar någonstans långt bak. Halva tiden har bara gått, men för var dag som går så blir det ju starkare och starkare.
Och när vi äntligen fick 3 bilder med oss, fick veta beräknat förlossningsdatum och att allt var prima, så hade klockan slagit alldeles för mycket, så jag ringde jobbet och försäkrade mig om att jag istället kunde ta en semesterdag… Kom hem för ca 1 timme sedan och sitter i soffan och tar igen mig lite medans Sex and the City går på TV3 och jag funderar på förmiddagens händelser och koncentrerar och utvärderar olika känslor som uppdagas. Sist vi var på ultraljud (minus gallstens-UL där vi hade tur och få se Skorpan) tillsammans fick vi se något som inte längre tickade och jag skulle ljuga om tankarna inte flög dit idag med..
Idag var jag den som fick vara den stadiga pelaren och hålla min man i handen, minnet är hårt inpräntat på honom, kanske för att han var den som verkligen trodde in i det längsta att allt var som det skulle…
Men idag var det annorlunda, för allt var som det skulle med magsäck, lårben och urinblåsa. Hjärtat slog snabbt.
Moderkakan låg i framvägg så även om jag känner små små sparkar ibland, så finns det en anledning till att jag inte känner det lika tydligt som andra kanske gör i denna veckan.

Och det beräknade datumet blev precis som appen i mobilen förutspått, den 11 september.
Men jag höll på att trilla av stolen när jag hörde sköterskan säga: Men jag tror det blir den 16:de….
Ni som hört mig berätta vet.
Jag har sedan länge trott just det datumet.
Det var då Molly avlivades.
Så när hon yppade orden tittade jag hastigt på Mats och han drog på munnen, för han visste precis vad jag ville säga.
Oavsett vad det blir och när det blir, så är Skorpan välkommen och egentligen har datumet ingen betydelse alls, men ändå, för mig betyder det ändå något, jag som egentligen inte alls litar på andliga händelser. Det hjälper mig i vardagen iallafall och det får det gärna göra så länge jag får må bra.
Vi frågade även om kön, men då navelsträngen låg precis över, så kunde hon inte ens gissa… Så det förblir ett mysterium.
Ett väldigt spännande mysterium.
19+2 idag.
tom

5 Thoughts on “När man behöver ta en ”ofrivillig” semesterdag.

 1. Underbart att få va med om ännu en graviditet.
  Härligt att allt såg bra ut men förstår din oro.
  Hoppas du ändå kan njuta av din graviditet o börja förbereda
  inför bebis ankomst (fast det är hälften kvar).

  Varma kramar!

 2. Då sitter jag på jobbet med tårar i ögonen. Har sällan känt sådan lycka för någon annan som med er ♥

 3. Gläds med er alla tre. <3 Busig liten Skorpa som inte vill visa vilket kön den är!

 4. Åh mina ögon blir fulla med tårar ❤️ Vad jag är glad för er!

 5. Therese on 23 april 2015 at 7:01 said:

  Tack för en mysig fika i tisdags.Längtar tills Skorpan o Grodan får träffas 🙂

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation