Ett harmoniskt besök för två- och fyrbenta.

DSC_0361Jag har haft en fruktansvärt tuff vecka och den kan summeras med ungefär dess ord: Magont, akuten, sprutor och alldeles för starka värktabletter så jag blir alldeles virrig.
Men.
Skit i det.

För idag har jag varit iväg i 5 timmar med kameran som min vän Linda och fotograferat inför hennes företagsstart för hundmassage. Hela 4 olika hundar hann hon med på dessa timmar och hennes man Jonas hade lagat fisksoppa som var så god att jag dreglar lite nu när jag tänker på den.
Oavsett, det var jättekul att få komma iväg och träffa både Linda och Mumma men även Therese, Dimma & Beda. Det känns som de var åratal sedan vi träffades allihopa sist och pratade ur oss.
Dessutom tycker jag väldigt mycket om Dimma, för hon påminner mig om Molly på ett mysigt sätt, knäpp men ändå mjuk och så nyfiken. Flera gånger trängde hon sig in mellan mina armar när jag satt på golvet, precis som Molly brukade göra.
Även om jag inte vill skaffa en ny hund, så saknar jag ändå att ha hund för det är en lyx som är få förunnat. DSC_0034DSC_0129Och Linda var lugn och harmonisk, proffsig och kunnig där hon stod vid massagebordet och kände och klämde och masserade alla 4 hundar som under dagen besökte oss. Och rummet vi var i spred en varm och lugn känsla samtidigt som det var dov musik som spelades ur högtalarna. DSC_0107 DSC_0391Man skulle kunna förklara det såhär, det var inte bara hundarna som blev avslappnade och rogivna, vi tvåbenta blev med avslappnade och Therese lade sig på soffan vid ett tillfälle och det var nog nästan så att man kunde höra en snarkning eller tre.
Nästan. DSC_0394 DSC_0380Och när klockan slog 15 begav jag mig hemåt igen, till min egna lilla familj som sedan exakt 4 månader sedan och 1 dag inte längre innehåller en fyrbening mer än i våra hjärtan.
Häromdagen fick jag lite tårar i ögonen för jag saknade henne så mycket och hemresan i bilen idag blev lite grumlig för jag tänkte mycket på henne.
Men hon har äntligen övergått till ett fint minne för mig, som jag tänker på med värme och kärlek istället för dåligt ett dåligt samvete och en klump i magen.

Och nu sitter jag här i soffan på lördagskvällen. Mats är borta, Elias har gått och lagt sig. I köket står ett berg av disk och det ligger leksaker över allt. Fast det skiter jag i just nu.
Ikväll är det bara jag och den där lilla skålen med nötter (och salmiakmandlar, jag har alltid varit och kommer alltid vara tokig i salmiakmandlar) och Netflix.
Inte så tokig lördagskväll.
Inte alls!

5 Thoughts on “Ett harmoniskt besök för två- och fyrbenta.

 1. Vilka fina bilder!!
  Härligt med en lördagkväll i soffan.
  Kramar

 2. Tack för idag! Supermysigt!! <3

 3. Vilken fin bild med den gäspande hunden, det är ju precis en sådan avslappningsbild man vill ha tycker jag. 🙂
  Salmiakmandlar låter _jätteotäckt_, salmiak och mandlar var för sig absolut men tillsammans? Huuuuu… *ryser* Men om du är nöjd så är allt bra, det förtjänar du!

 4. Therese on 18 januari 2015 at 9:09 said:

  Tack till er båda. Ni gav mig en dag som jag behövde. Kram på er!

 5. Låter som en riktigt bra lördag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation