3års-trotset som blev 3års-kärlek.

DSC_0090Den där fina lilla pojken alltså.
Som gått från en liten bebis som bara låg i famnen till en stor pojke som säger till när han behöver gå på pottan, som är så förstående när jag har ont och som på morgonen ropar ”Mamma, jag vill gosa med dig!”
Han har gått från att vara pappatokig i 3 år till att äntligen vara lite mamma-kär med och vi kan ligga bredvid varandra i soffan, under filten och kramas länge.
Igår låg vi alla 3 och tittade på Frost ihop, nästan hela filmen faktiskt, tätt ihopslingrade och ibland kan det hända att jag slumrade till vid Es sida, för hans andning och doft är lugnande, ja sövande. Tyckte trotset fanns där ett tag, under ytan, men jag tror den sjönk igen, för det är bara en kärleksfull och busig kille vi har. DSC_0094Små bebisar som doftar gott i all ära, men den individ lille E vuxit in i, som utstrålar glädje, som har humor och som härmas som en liten apa, den tar jag alla dagar i veckan. Han ger mig  kärlek, skratt och ett varmt mjukt hjärta varenda dag.
Och skulle jag (vi) aldrig mer få ett till barn i vårt liv, så gör det ingenting för han är precis allt jag vill ha och lite till.
Framför allt nu när Molly inte längre finns, så har vi hittat till varandra på ett alldeles speciellt sätt och jag blir spagettisvag i knäna när jag kommer innanför dörren efter en jobbdag och han utbrister ”Åh, vad jag saknar dig mamma”.

Kärleken till barn och framför allt sitt egna barn går inte att beskriva med ord.
Det är bortom alla förklaringar och vackra citat.
Det enda som för mig går att säga är att jag är tacksam för att just jag får chansen att uppleva det.

<3

4 Thoughts on “3års-trotset som blev 3års-kärlek.

  1. Ja, visst kan dom vara underbar dom små liven. Lea har precis börjat ropa mamma och pappa. Man blir så glad i hjärtat! <3
    Kramar

  2. E kanske samlar ihop allt sitt trots till tonåren. :mrgreen: Nej då, ni har ”bara” gjort ett bra jobb som föräldrar och så är han helt enkelt en bra kille. <3

  3. Sams treårstrots var ett par-tre månader sent men som Egon och Gudrun och ett par till ihop och ett par månader långt. Men det går över och kärleken till de små ger ork att ta sig igenom de perioderna också.

  4. Vad fint skrivet om kärleken till sitt barn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation