Att ha ont i magen.

DSC_0030Det har gått bra att äta ganska rent i några dagar innan smärtan i magen, vid revbenen gjorde sig påmind.
Jag har om kvällarna fått ligga och vrida och vända mig för att det gör ont och till slut fick jag stränga order av familjen att kontakta  vårdcentralen. Jag ringde först på torsdag förmiddagen för det hade suttit i i ett dygn men då de inte hade några tider kvar så fick jag återkomma på fredagen och fick äntligen en tid på förmiddagen.
Jag träffade en liten söt dam som satte sig med benen i kors och lyssnade, nickade och antecknade. Ibland tittade hon på mig genom sina små glasögon och funderade.
När jag var gravid med Elias för mer än 3 år sedan såg man att hela min gallblåsa var fylld med stenar men det har, vad vi vet (för i omgångar har jag ju haft ont i magen men det har gått över med omepraxol), inte gjort någon skada.
Men så som jag börjat känna det nu och så som det uppenbarar sig så misstänkte hon att det faktiskt kan vara så att stenarna börjat vandra och därför har jag ont.
Gallstensanfall och dess olika åkommor kan tydligen ha olika symptom så hon skrev ut kramplösande medicin till mig som jag ska ta vid behov, sedan kommer jag bli skickad till SÄS för UL och röntgen m.m.

Det känns helt enkelt bra att jag fick komma till någon som lyssnade och tog mig på allvar och det kändes skönt att faktiskt få påbörja en utredning för min mage men givetvis känns det skit över att inte bara kunna ta en tablett och så går det över.
Enligt henne äter jag även fel, jag ska fortsättningsvis försöka dra ner på råa grönsaker utan mest kokt och försiktig mat, som inte upprör gallsyran. Så när värken var som värst tidigare idag så fick jag äta en rostmacka eller tre ihop med några tabletter och efter en stund så gick det bättre och jag kunde sitta normalt igen.
Visst, blir fruktansvärt trött just nu, men det är väl det minsta jag behöver oroa mig för.

Så nu får vi se vart detta leder till.
Mild mat för magen.
Tråkigt men nödvändigt. 🙁

3 Thoughts on “Att ha ont i magen.

  1. Usch för gallstenar men skönt att bli tagen på allvar och få det kollat! Håller tummarna att det blir bättre snabbt!
    Kramar

  2. Skönt att du kom till en bra läkare på en gång och att du utreds. Hoppas du blir hjälpt både fort och långsiktigt!

  3. Jag har aldrig haft gallsten men flera jag lärt känna på nätet har haft det och det verkar göra så väldigt ont och kännas tröstlöst ibland när de aldrig vill passera. Bra att du fick medicin och en vettig läkare, och en remiss. Kram, hoppas att medicinen hjälper så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation