Farväl min älskade vän.

DSC_0195

We belong together.
Just like a breath needs the air.
Somedays are better than others but i fear nothing as long as you are with me.

Molly, min älskade vän fick ta sina sista andetag idag.
Klockan 20.00 hade hon fått lugnande och hon fick den sista sprutan eftersom hon blivit sämre under natten och under dagen idag. Jag ville inte att hon skulle behöva lida mer, efter allt hon har i bagaget. Hon svarade inte på medicinen alls som det var tänkt, men som jag ändå åter igen blundat för hela veckan.
Förlåt Molly.
Och eftersom hon var så dålig idag så kunde inte det göras någon undersökning med kamera, en sövning hade varit illa nog. Där och då bestämde vi oss. Molly skulle inte behöva lida mer, hon skulle inte behöva vara mer stressad över alla undersökningar, all smärta. Hon skulle få springa fritt, få vara frisk. Äta hur mycket mat hon velat.

Hon somnade i min famn och kvar fanns lite dregel på mina byxor, så som det gjort så många gånger som hon tiggt vid matbordet i snart 6 år.
Jag höll hennes tass i min hand hela vägen igenom och inombords så skrek jag Nej, jag vill inte!!! men som djurägare har man ett ansvar att göra det bästa för sitt djur.

Vi satt där tills hon var alldeles kall och ljuset i hennes ögon hade slocknat.
Till de stora, fina, blå ögonen var matta och livlösa.
Jag försöker hitta orden, men det kommer bara tårar.
Detta är det svåraste beslut jag någonsin tagit, och det svåraste jag någonsin behövt skriva om.
Tårar över att min bästa vän inte finns längre.
Att jag inte får känna hennes päls mellan mina fingrar, att inte få stoppa näsan i hennes päls och känna doften av apelsinchoklad. Att hon aldrig mer kommer prata med oss på sitt vis, eller inspektera tavlor eller gardiner.

Min älskade, knäppa vän.
Du och jag.
Kvar har du lämnat ett tomrum, som just nu känns så svart och bottenlöst att jag får andnöd och blir yr. Jag vet att tids nog så kommer jag få perspektiv, tids nog så kommer jag förstå… Att du inte är här.

Du kommer aldrig vara här igen. Jag kommer aldrig mer få träffa dig… Men nu har du fått frid. Lugn och ro. Och du har inte längre ont.

Jag älskar dig. Nu och för evigt.

13 Thoughts on “Farväl min älskade vän.

 1. Usch, jag kunde inte läsa de sista raderna för ögonen är helt fulla med tårar. Så vackert och så oerhört smärtsamt. Det finns inget att säga för att lätta för er, mer än att jag hoppas kunna göra samma sak för min vän den dagen det är dags… Beklagar sorgen! (futtiga ord men jag vet inte mer vad jag ska säga)

 2. Nu gråter jag. För er skull, som saknar och älskar så hjärtat brister. Jag var där förra året och hamnar där ibland fortfarande, när jag får doft- eller känselförnimmelser av Uzie. Det blir bättre, det GÅR bättre, men det är tungt. Stora kramar till er alla tre som är kvar, och om du skulle vilja ventilera eller byta tankar så hojta på mig på FB om du vill. KRAM, sov gott Molly Mus. <3

 3. Så obegripligt tungt , tårarna rinner på mig också <3 men som du säger , du gjorde det för hennes skull. Du har gjort allt du kunnat vännen , molly hade tur som fick en sån empatisk och kärleksfull familj som er , som ni kämpat för hennes skull . Mer kan man inte göra<3 tänker på er , massa kramar

 4. Tack för att du lät mig lära känna Molly. Hon var väldigt snäll och trevlig de gånger hon var hos oss.
  RIP

  /Jonas

 5. Usch, jag bara gråter. Det finns inga ord. Tänker på er.♡

 6. Elin Lilja on 16 september 2014 at 22:22 said:

  Jag klarar inte heller av att läsa hela inlägget. Det är fortfarande för färska minnen hur otroligt smärtsamt det är att vara i just den situation du varit i idag.
  Jag beundrar din styrka att göra det du gjort idag, det är sann kärlek till sin hund.
  Molly kommer alltid finnas vid din sida!

  Hon kommer få en busig rödhårig, skäggig beundrare däruppe 🙂
  Och en lektant i Nelly gissar jag 🙂

  Stor, stor kram till er!

  Med tiden kommer ni känna tacksamhet för allt ni haft inte sorg över det ni förlorat!

 7. Ni har fått ta så mycket mer sorg det här året än vad som är rättvist. Önskar jag kunde säga eller göra något för att trösta minsta lilla ❤️

 8. Fina, älskade Molly. Fina ni. Jag lider så oerhört mycket med er! Hon lämnar ett stort tomrum, men många fina minnen. Tårarna har runnit på mig här ikväll… Tänker så mycket på er! Det måste kännas så tungt och svårt! Hon var ju en av familjen Beausang. Många kramar till er kära vänner! ❤️

 9. Tårarna bara rinner. Stackars stackars er! Vilken sorg! Vilken smärta! Denna fiiiina goa lurviga lilla hund. Men nu slipper hon smärtorna. Kramar i mängder.

 10. Mina tårar rinner för er skull <3 jag känner så med er. Du har gett Molly det bästa liv kan tänka sig. Så mycket kärlek och värme. Stor kram till hela din familj <3

 11. Tårarna rinner längs mina kinder. Jag har aldrig haft husdjur själv så jag kan inte ens tänka mig hur tufft beslut det är att ta och hur jobbigt det sen är att genomföra det. Fina du och fina fina Molly, jag beklagar verkligen sorgen!!
  Många varma kramar!! <3

 12. Så sorgligt att läsa och tårarna trillar. Allra finaste Molly. Det här var ju alltför tidigt. Så tråkigt att behöva mista dem så. Stor kram <3

 13. Therese on 17 september 2014 at 10:49 said:

  Starkt!!

  Finner inga ord! Kram på er, hon kommer att vara saknad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation