Du & jag Molly.

Idag lämnade Mats av Molly på mitt jobb så att vi fick ta en promenad hem.
Vi provade lite olika vägar och jag gick och studerade Molly för att se hur hon reagerade i olika situationer. I början när vi bodde i stan fick jag alltid hålla henne åt sidan när vi mötte någon, hon trodde ju alla människor ville hälsa på henne 😉 Nu går hon rakt fram utan att ens titta på den vi möter. Likaså med cyklar. I början blev hon lite stressad när de susade förbi och idag fokuserade hon bara på sina äventyr.
Hon fick själv bestämma tempot idag och stannade hon och skulle inspektera något så uppmuntrade jag henne. Jag frågade henne vad som stod på och hon svarade omgående med att rikta blicken mot olika saker, ställa sig på två ben och vifta på svansen och tillsammans gick vi på olika upptäcktsfärder. Hon är allt tokig mitt lilla lyckopiller.
Hundmöten hade vi med några. Först en gigantisk Setter-hane som var riktigt arg även om han var 20 meter bort när vi gick förbi. Jag förstod ganska snabbt att han var nu där Molly var när vi fick henne. Matten till hunden såg otroligt ledsen, uppgiven och trött ut när han gång på gång gjorde utfall och jag hade sådan lust att ge henne en klapp på axeln och berätta för henne att med träning så kommer det sakta men säkert gå framåt.
Sedan kom vi till eldprovet för dagen. 4 hundar ifrån olika håll på en gång. Snabbt som attan tänkte jag ut en plan. Först var det en labbe som kom på andra sidan vägen, den behövde jag inte bry mig om. Rakt framifrån kom det en liten sheltie och från vänster kom det välkända Saarloos-Wolfhond-paret. Eftersom jag vet att de med SW-hundarna brukar backa undan (framförallt när tjejen är ute med dem) så planerade jag att mata Molly förbi sheltien och SW. Det var trångt på gångbanan men det gick utmärkt och efter att vi gått förbi slängde Molly ett öga på de två stora vackra grå hundarna men sade inget.
Jag är så otroligt stolt över min Molly-Mus!

Jag är förresten med och tävlar på http://mintekopp.blogspot.com om Jelly Beans!

2 Thoughts on “Du & jag Molly.

  1. Tack rara Kicki för din kommentar! 🙂
    Kul att det går så bra med Molly, minns hur du slet med henne i början. Om du möter settermatten igen tycker jag att du ska ge henne några uppmuntrande ord, det tror jag att hon uppskattar. 😉

  2. Hej! Din kommentar till Jelly Belly-tävlingen inne hos mig är borta. Men jag har koll på att du är med ändå, så du är inte bortglömd 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation