När Elias får bestämma.

DSC_1489Eftersom det är röd dag idag, så var mannen ledig.
Igår hade jag bett Elias klurat ut något han ville göra med oss idag, och imorse så sa han: ”Mamma, jag har funderat lite… Jag vill att du, pappa och Philip ska följa med mig till den där lekplatsen vi var vid igår…”

Inget att orda om helt enkelt.
Vi tog på oss, skrapade bilen som var igenfrusen och mötte kylan.
Vi åkte till Ramnasjön, där svanarna åter igen skrek som små stuckna grisar. Mats har fått min gamla Fitbit så jag och han turades om att gå runt sjön vartannat varv med Philip medan den andra stannade kvar på lekplatsen.
Mycket bra idé, blir så glad när han själv orkar röra på sig och tar tag i allt sånt där som fallit bort under 2015.
DSC_1533DSC_1508E däremot åkte rutschkana i solen som aldrig förr och han skrek av glädje när han gång på gång varvade den långa kanan med den som gick snabbt. Vi har verkligen fått en liten kille med mycket spring i benen, för hans lust verkade aldrig sina, och det var lyckliga ögon som studerade termosarna jag tagit med. Hans pappas hemmagjorda varma choklad till honom och kaffe till oss.
Att dricka hett, varmt kaffe när det är närmare minus 10 ute värmer inifrån och ut, och det är något speciellt.
Sedan åkte vi och storhandlade på ICA Maxi och kom hem med nöd och näpe till att Philip blev upprörd och var väldigt hungrig. DSC_1582 Resten av denna dagen ha spenderats inne i värmen, vi har alla vilat en liten stund i soffan, har ätit tacos och hunnit se ett avsnitt av Heroes. Nu är vi klara med första säsongen, den jag såg för ungefär hundra år sedan då jag inte kände Mats och livet var helt annorlunda, så nu ska vi börja med säsong 2. Mats upptäckte att nya avsnitt av White Collar har släppts på Netflix med, så den får vi förhoppningsvis snart sätta tänderna i.

Imorgon kommer Ella hit och umgås med Elias. Han vet dock inte om det, så det blir en överraskning för honom. Förhoppningsvis spenderar vi några timmar ute i kylan igen. Jag verkar inte kunna få nog!tom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation