Att ha firat julafton.

DSC_0864Den här killen har verkligen varit igång från morgon till kväll idag! Redan vid 00 inatt tyckte han att det var en bra idé att undersöka sin julstrumpa samt att gå ner och se vad tomten lämnat under granen. Varken jag eller Mats var så sugna på det så E fick sova hos oss istället, i ett försök att dämpa hans förväntan. Och när vi väl startat morgonen så fick han paket och blev helt till sig när han såg att tomten tydligen tagit ett bett av Doris nötkaka vi ställt fram. Många kakor för tomten att äta under julen, så han orkade inte allt.
Och Es klädsel för dagen var allvarligt talat den vackraste han någonsin haft.
Vit skjorta med en väst och slips med snygga slitna jeans. Jag började nästan gråta när han klev fram till mig och visade upp sig.
Så vacker han är!DSC_0855 DSC_0858DSC_0849DSC_0878 DSC_0887Och så åkte vi till Hedared, där det i år var mamma och pappa som skulle hålla i julen.
Mamma hade dukat upp ett dignande julbord med allt från lax till crustader och köttbullar. Under gårdagen kokade jag revben i 6 timmar som serverades idag, och i år slog jag på storvinst. Köttet bara smälte av från benet och var i perfekt saltbalans. 3,5 kilo revben försvann ganska fort.
Jennie hade bakat frökex som slukades på några timmar och även gjort saftiga köttbullar som E kastade i sig. DSC_0891 DSC_0897DSC_0898Och sedan var det en enda lång väntan på tomten, men E var tapper och tittade intresserat på hela Kalle Anka, och skrattade högt åt tomtarnas verkstad. Vi satt alla nere i källaren och tittade på tv. Philip somnade i någons famn och sov någon halvtimme, sedan har han mest rejsat ikapp med sina leenden hela dagen. Att ha fått en till sådan glad och nöjd kille gör så gott för resten av själva vardagslivet. 3 månader idag, stora killen! DSC_0913DSC_0901 DSC_0916Och till slut kom han, en fasligt smal sak, som knackade på fönstret.
Förra året var E väldigt osäker på tomten, i år var han glad och framåt och alldeles tokig av sprallighet och bjöd in tomten utan att skämmas. Fick knappt ens ett skarpt kort på honom.
Och ett helt hav med julklappar blev det, och vi alla fick något fint.
E fick massvis med leksaker, kläder, spel och den älskade pruttmaskinen som han tjatat om i veckor.
P fick fina kläder, Elfsborgsnapp, en bitleksak, blöjor (så bra tips till en liten bajsmaskin) och pengar att stoppa i sin framtida spargris.
Själv hade jag tydligen varit snäll, jag fick ett stort minneskort till min nya kamera och så slog Mats till och gav mig ett nytt Fitbit Charge HR-armband! En uppgradering från mitt gamla armband som numera innehåller pulsmätare och lite mer finesser. Mitt Fitbit-flex har jag i princip använt varenda dag sedan förra julen, så han tyckte att ett lite snajsigare armband vore på sin plats.
Och en barnpassning med tillhörande presentkort på Tugg och Biocheckar.
Och en Iphone 6!
Vilken det blir får jag bestämma när vi tar oss till telefonaffären. Iiiih!

Nu är jag egentligen så otroligt trött, uppspelt och färdig på en och samma gång att jag behöver sova, helst för 2 timmar sedan.
Men jag sitter bara här med ett fånigt leende och är så innerligt tacksam för allt fint jag har här i mitt liv. tom

2 Thoughts on “Att ha firat julafton.

  1. God fortsättning på julen o ni har verkligen haft en fin jul 🙂
    Kul med ny mobil också, inte dumt.

    Kram H

  2. God Jul och God Fortsättning till dig och familjen Kicki! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation