Monthly Archives: augusti 2016

You are browsing the site archives by month.

OS i Hedared!

DSC_8341 DSC_8343Oj, vilken helg det blev!
Den började egentligen redan på torsdagskväll när jag tyckte Mats skulle få åka iväg några timmar med grannen och bowla. Bowla, dricka öl och äta en bit mat. Det var precis det som de gjorde, medan jag somnade på soffan och vaknade upp några timmar senare alldeles öm i ansiktet efter dragkedjan på kudden och med möjligtvis en liten dregelsträng hängande från munnen. Väldigt kvinnligt. Haha.
Men på fredagen startade det riktiga schemat och efter en lång eftermiddag i stan avslutade vi kvällen med pyssel inför festen och ett helt bord med skaldjur och bubbel. SÅ.HIMLA.GOTT.
Jag somnade gott i mammas och pappas källare som var sval och tyst. Elias sov hos sina kusiner. Kändes lyxigt att bara ta hand om sig själv.DSC_8349 DSC_8379 DSC_8384DSC_8356 DSC_8412Och på lördagen kämpade vi hela dagen för att komma i kapp alla planer som fanns innan klockan slog 17. Det är jätteklurigt och svårt och stressande att anordna en fest, så all heder till Jennie och Kicken som lyckades fixa ihop en jättefantastisk fest med alla inblandade. Klockan slog 17 till slut och där kom alla utklädda med diverse träningskläder. Själv körde jag dressyrryttare med höga klackar och piska. Endast mobilbilder hamnade jag på. Här är en: 14086222_10155163628335299_5442818864830790735_oMats gick all in med nätstrumpbyxor och en sån där hatt med ölburkshållare. Och Elias var fotbollsspelare, precis som P. Jag hade rosa stjärnor i håret och rosa naglar. DSC_8439 DSC_8404Och OS började med diverse grenar. Det var hästsport, kast med stövel, skjuta prick, smaka på dryck med förbundna ögon m.m. Vårt lag kanske inte var det allra bästa, men vi hade kul och fick alla rätt på hästfrågorna. DSC_8452DSC_8461 DSC_8478 DSC_8556 DSC_8594Och sedan började festen med mat, tal, sång, frågesport och massor med dryck. Jag fick själv hålla tal, ett oförberett och det gick faktiskt ganska bra. Förr skrämde tal skiten ur mig, men det är faktiskt inte så farligt längre. Eller ja, visserligen hade jag funderat på om jag skulle hålla tal hela veckan och beslutat mig för att jag inte orkade fixa det, men nu föll lyckan på att jag fick dela några ord om min vackra syster med, och det blev faktiskt helt ok.
Eftersom någon (kan ha varit jag) kan ha blivit lite överförfriskad när barnen åkt hem, så blev kvällen ganska ung ändå, och idag har jag varit totalt trött och orkeslös.
Nu ska jag ta de sista 2 timmarna av vakenhet till att packa gymväskan och bara chilla.
Inte helt fel. tom

Att ha lite väl mycket.

DSC_8323Livet springer på i en fantastisk fart.
Just nu pågår förberedelserna för festen som ska äga rum nu till helgen.
En 90-årsfest som går i tema OS.
Mats ska vara utklädd till sunkig fotbollsspelare medan jag ska gå som ryttare. Haha.
Ridbyxor, skjorta och kavaj, kan ju inte bli bättre. Ridhjälm och ridspö med!
Helst av allt hade jag velat ha en riktig häst att rida in till festen på, men jag har lyckats ordna en käpphäst.
Min store lille tomte var med i söndags i Hedared och hjälpte till att fixa. DSC_8324Nåja, livet.
Det är ganska hårt att kämpa på just nu. Jag är på gymmet massor av dagar i veckan, kliver upp klockan 5 på morgonen, cyklar till Friskis, springer 20-30 minuter på bandet (Yey, jag springer oavbrutet!) och strykertränar i 20-30 minuter innan jag duschar, gör mig i ordning och åker till jobbet. Det är jättehäftigt att vara tillbaka på jobbet och få vara mig själv igen.
Men jag är så trött.
Har dryga 1,5 timme hemma innan barnen ska komma i säng och sedan känner jag mig mest sliten.
Men jag antar att det blir bättre framöver när man vänjer sig. Träningen är ett måste för min kropp, annars kommer jag inte och hålla, och jag vill inte göra det på kvällen, för då blir det aldrig av. DSC_8306Och idag fyller min lille gubbe hela 11 månader. Han blir snart 1 år, det är inte klokt vad tiden rusar iväg. Just nu är han en envis liten kille, är aldrig still och otroligt nyfiken. Han är verkligen Elias motsats, han som bara satt mest still och nöjde sig med att vara med. P däremot är vaken, pigg och alltid på språng. Han blir lätt missnöjd och ska pilla på i princip allt. Han kommer bli farlig om några månader när han går. Hehe.
Men ja, nu kör vi en arbetsdag till full med coachningar och möten, sedan är jag ledig på fredag för att kunna vara den bästa hjälpredan någonsin.
Sedan hoppas jag att det lugnar sig lite, så man får njuta av livet och givetvis fotografera och blogga. tom

Att ha träffat Linda för bulle-fotografering!

DSC_8176 DSC_8030När min vän Linda var gravid med Sigrid så fick jag äran att föreviga henne vid en sjö i Sjömarken samt på en härligt fin havreåker i Sandared. Då var allt romantiskt och fluffigt. Vackra bilder klockan 5 på morgonen vid sjön och några ljuva soluppgångsbilder vid åkern. Nu är Linda gravid med barn nummer 2, och det är precis tvärt om. I skitsnygga slitna jeans, kavaj och en vit topp mötte hon mig. Herregud! Att vara gravid klär verkligen henne, bönan med attityd!DSC_8053 DSC_8024 DSC_8209 DSC_8156 DSC_8139 DSC_8119På Simonsland fanns en hel del häftiga miljöer, så vi prövade på det mesta, en annorlunda och framför allt en givande fotografering där vi båda var ganska ovetandes om vad vi skulle fånga. Framför allt blev Linda glad, det är huvudsaken.
Fina fina Linda med bullen i magen.
Ljuvlig lördag!tom

Att ha firat den absolut finaste 40-åringen!

DSC_7944 DSC_7946Så kom den dagen då Jennie fyllde 40 år. Och då behöver man bli överraskad. Eftersom jag alltid är ute i sista sekunden så lyckades jag inte boka något SPA, men väl var kanske det, för Jennie är inte någon som gillar att slappna av. En av få personer som blir stressade av att ta det lugnt. Så vad gör man då? Jo, först gömmer man sig bakom baren på Scandic i Borås och skriker ÖVERRASKNING!!!!! när hon kommer in. DSC_7950 DSC_7957Sedan äter man frukost med många kilo bacon, nybakat bröd, pannkakor med nutella och dricker obskyra mängder apelsinjuice. Det finns inte mycket som slår apelsinjuice till hotellfrukost, förutom kaffe eller ett glas bubbel, men baren hade inte öppnat så det där bubblet fick vänta. DSC_7964 DSC_7967 DSC_7969 DSC_7989Och motsatsen till spa är väl ändå träning, så jag kidnappade med henne till Friskis där vi körde ett långt skönt pass ihop. Jag övervann rädslan att springa på bandet och jag sprang i hela 19 minuter. Tror aldrig jag sprungit 19 minuter i sträck förr och jag har definitivt aldrig sprungit på ett löparband, så jag var mer lyrisk än jag ser ut på bilden. Jennie var som vanligt dunderladdad och körde hårt med mig. Jag har en ordentlig träningsvärk idag. DSC_7992 DSC_7997 DSC_7998 DSC_8000 DSC_8002Och efter träning behöver man lite påfyllnad av energi, så vi gick till Pinchos och drack många glas bubbel, åt massor av tapas och satt kvar i  nästan 3 timmar, fastän man bara bokar bord i 2,5 i taget. Man måste ju våga lite wild. Hehe.
Tror att de där 3 timmarna ihop med henne var de bästa på länge, tror vi diskuterade de mesta funderingarna livet har att erbjuda och det var så skönt att verkligen få prata i 3 timmar, ostört. DSC_8004 DSC_8007DSC_8005Och när vi kände oss varma i kläderna och fnittriga av bubblet, så kom Mats och hämtade oss. Vi kördes ut till Hedared där familjen väntade och det serverades tårta. Vi tog sedan en timmes promenad och kämpade på med Pokemon innan grillen tändes och Kicken bjöd på helt underbara hemmagjorda hamburgare. Det blev en väldigt sen kväll, men en alldeles fantastisk sådan och idag är det ett stort leende på läpparna jag har, för gårdagen var jättehärlig. Trots en träningsvärk som gör att jag aldrig mer vill gå i trappor.
Nu väntar vi på den stora festen; OS i Hedared som går av stapeln om några veckor.

Tack Jennie och grattis igen på din födelsedag.tom