Monthly Archives: juni 2016

You are browsing the site archives by month.

En 9-månaders med världens sötaste glugg.

DSC_6737DSC_6721
Alltså, ser ni? Ser ni vilken fantastiskt söt liten glugg den där ongen har?
Jag smäller av varenda gång jag ser honom le så alla nya tänder syns. Bus i blicken och det sprätter i hela kroppen på honom när han skrattar. Och 9 månader passerade han häromdagen. Lika länge som inne i magen som utanpå nu, och för var dag som går så blir han mer och mer en liten person, med egna bestämda rutiner, egna åsikter och skratt så det bubblar i magen av kärlek när man hör det. En riktig liten goding. DSC_6744 DSC_6746Och ser ni det där rosa?! Det är mina NYA, älskade träningsskor. Under tiden Mats var hos tandläkaren med E så gick jag till Fotriktigt igår, där de filmade foten och gången. De hjälpte mig när E var liten och jag hade ont i fötterna med, så jag var beredd på ett nytt försök.
Ehm, blev faktiskt lite rädd när jag ser min gång. Jag rullar ut både knän och häfter och fötter oerhört, så vi gav oss på jakt att hitta DEN skon som skulle vara ett stöd för att jag skulle kunna röra mig inom rimliga mönster utan att snedbelasta, så 1500 kronor fattigare blev vi, men oj vad nödvändigt. Imorse blev det äntligen en morgonpromenad igen, och visst känner jag foten (främst vänsterfoten som bråkar) men inte alls lika mycket. Det ska nog bli bra det med. Många mil ska jag beta av med skorna innan jobbet börjar igen, min syster hintade om att hon ville tävla i steg med Fitbit, och inte kan man tacka nej till det.

Nu några timmar av familjeliv ihop med M innan han åker till Stockholm igen. I helgen ska jag vara funktionär/fotograf på Ryda (lördag) och på söndag ska vi till småländska skogarna på en stor släktträff.
Spännande!tom

Att ha firat midsommar i Hedared i år igen.

DSC_6609 DSC_6611 DSC_6615Vilken midsommar vi hade! Med tropisk hetta (kändes det som iallafall), god mat och gott sällskap. Precis som alla andra år så var vi i Hedared, och nytt denna gången var att mamma och pappa var med. De försöker sälja sin husvagn nu, och bestämde sig för att vara hemma och fira med oss i år. Jättemysigt!
Och som ni ser hade min syster som vanligt ordnat med en härlig midsommarlunch. Ljuvligt goda köttbullar, med lite ostar, sill och potatis. Mamma hade blandat ihop en gubbröra som intre gick av för hackor. Med lite smör och den på hårdbröd och jag var i himlen! OMG!DSC_6626DSC_6639 DSC_6645Efter lunchen var det givetvis dags för det traditionella midsommarfirandet i Sandhult med dans kring stången, kasta bollar i clown-planket, kasta ringar runt ciderflaskor, lotter och fika. Och få se gamla bekanta ansikten från förr. Elias var i sitt esse, få ta lotter och göra diverse aktiviteter. Svettig var han med! Och Mats dansade runt stången som aldrig förr och log med hela ansiktet. Älsk på det!DSC_6649 DSC_6657 DSC_6659 DSC_6663 DSC_6669 DSC_6673 DSC_6687 DSC_6692 DSC_6705 DSC_6707 DSC_6708 Och på eftermiddagen drack vi bubbel, spelade kubb (som tjejerna vann!), grillade och diskuterade om hur man gör när man är fotomodell. Elias sprang mest runt i kalsonger och var sjöblöt av värmen, medan P fick gå och lägga sig tidigt och missade det mesta av skratten då han har flertalet tänder på g som gör livet lite surt för honom.
Det blev många skratt den kvällen, och alldeles för mycket god mat.
Men det gör ingenting.
Midsommarafton 2016 blev en dag att minnas.
Länge. tom

När kroppen och sinnet börjar varva ner…

DSC_0238Det är så nära nu att man kan ta på det. Midsommar, tid tillsammans och Ms semester. Hela alltihop ligger fortfarande framför en, precis som en fredagskänsla som får det att pirra lite i kroppen. Sommar. Den är här nu.
En liten del av den är bokad; jag ska hjälpa till på Rydautställningen, det nalkas freestyle och jag ska vara där och fotografera och vara allt-i-allo tillsammans med Therese, så kul vi ska ha det! Dagen efter ska vi på stor släktträff på pappas sida. Någon dag ska vi åka till Liseberg med Es kompis Valter + familj och minst en kväll ska spenderas med god mat & dryck med grannarna, förhoppningsvis flera. Jag ser framför mig badutflykter med syster och hennes familj och en dagsutflykt till Varberg med krabbfiske och strandhäng. DSC_0160 DSC_0239Och vanligt fiske, det måste vi hinna med!
Få åka till någon sjö, höra hur tystnaden lägger sig som ett tunt silkesplagg över axlarna och bara ta in omgivningen. Ja, det är ljuvligt att ha allting framför sig.

Men nu får jag nog sätta fart på dagen, för imorgon är det traditionellt firande i Hedared, med dans runt stången i Sandhult. Troligtvis en hel del lott-köp där man vinner någon burk med godis eller äter alldeles för mycket fika. Möjligtvis ett glas mousserande rosé i värmen (ja, jag har beställt värme, det borde rimligtvis inte vara för mycket begärt) och gapskratt vid årets kubbturnering. Och se på när P utövar sin nya stil i att ta sig fram, han både kryper och sätter sig helt själv nu. Stor kille!

Om jag inte hinner imorgon; Ha en riktigt trevlig helg, glad midsommar!tom

Då var måndagen här..

DSC_5615Sista måndagen som M jobbar på sitt jobb innan han går på semester/pappaledighet.
Det är sjukt egentligen; hur jag för ett år sedan levde ett helt annat liv; jag bar på ett barn, var så rund att jag knappt kunde knäppa mina skor, var dränkt i sorg och smärta och orolig över framtiden.
Idag är jag verkligen 30 (!!!!) kilo mindre, älskar vårt liv och knäppa skorna kan jag göra utan problem. Framtiden kommer vare sig man vill eller inte, men det är ganska viktigt att inte fördjupa sig i den, utan göra det man kan av varje situation. Jag tycker vi har blivit utomordentligt duktiga på det faktiskt, vi vuxna. Man lär sig helt enkelt.

Igår förresten publicerade självaste Petter (rapparen) min bild på sin Insta samt FB som jag tagit igår på Borås Swimrun. Visserligen hade han bara kopierat den rakt av instagram, så kvalitén suger, men ändå.
JAG!
DET var nog en utav de häftigaste sakerna jag varit med om, att lilla jag fick en plats på sociala medier i några timmar… Pirrar i hela kroppen när jag tänker på det. Hehe. Hemsidan fick en ordentlig skjuts uppåt på besöksantalet med, stackars räknaren har inte varit så använd på länge (om någonsin?).

Jag ler fortfarande när jag tänker på det.
Lilla jag. 🙂tom

Några snabba från Borås Swimrun 2016

DSC_6333 DSC_6344 DSC_6340 DSC_6357 DSC_6369 DSC_6387DSC_6400 DSC_6512 DSC_6543 DSC_6423 DSC_6549 DSC_6497DSC_6599 DSC_6596Ser ni någon bild ni vill ha så får ni gärna använda dem, bara ni skriver mitt namn som fotograf. Vill du ha den i bättre upplösning så lämna en kommentar så mailar jag över dem. tom

MTB-tävling på Kransmossen

DSC_6233Igår när jag tog förmiddagspromenaden så tänkte jag en längre på Kransmossen. Det var väl bara det att när jag kom dit så såg jag att det var avspärrat på sina ställen, och det visade sig vara MTB-tävling. Just där och då grämde jag mig att kameran låg hemma i tryggt förvar, vilken fest det var med husvagnar, husbilar, cyklar i vartenda hörn. Jag ringde snabbt hem för att kolla om P redan hade somnat, annars hade ju Mats kunnat packa ner barn och kamera och kommit och mött mig.. Men han sov redan gott, så jag traskade vidare och försökte få ihop lite steg. Väl hemma så bestämde vi oss för att alla gå ut efter lunch och titta lite på tävlingarna. DSC_6138Jag kan inte hjälpa att jag blir alldeles full i skratt och exalterad över dessa här tillställningar. Där människor möts med samma intressen, hejar, ropar och lägger ner sin själ i att allt ska gå bra. Hur mycket pengar man lägger ner och hur kul man har det trots att man tävlar mot varandra. Inga hårda eller elaka ord, enbart kärlek och en hel del kroppsmuskler. DSC_6211 DSC_6217 DSC_6247 DSC_6295Och idag är det Borås Swimrun ute vid Almenäs som jag tänkte åka till… Kameran behöver användas mer, och då går det inte att tacka nej till att åka till en annan tillställningar och åter igen få uppleva gemenskapen i sporten.

Jag har helt enkelt blivit en riktig junkie när det gäller sånt.
Löv it. tom

Barndomsminnen och snälla fötter.

DSC_6100Igår åkte jag och P till Hedared för att hämta hem Elias som sovit där. Han och morfar hade legat och sovit på nedervåningen under natten och sovit i bäddsoffan. Och när vi kom på morgonen låg de fortfarande kvar och myste, tittandes på Sommarlov. Tänk att få ge sina barn en sån uppväxt, det värmer i mitt hjärta när de får ta utflykter på egen hand, med andra vuxna, och få upptäcka andra sidor av världen. Minns själv när jag bodde hos min farfar ibland, hos han som gav en godis till frukost, där man fick Cuba Cola att dricka och som hade en beige liten Saab som luktade honom, med registreringsnummer FAJ007. Det var tider det.
Så när jag kom till Hedared igår så spratt det till lite i hjärtat när jag tänkte tillbaka på hur jag själv älskade att få göra sånna här saker…
Mamma bjöd på 11-kaffe förresten igår. Hon är mån om min mage och har hemma glutenfritt knäckebröd, med rosmarinssmak. Det i kombination med riktigt gott smör och en härlig grevé-ost samt en kopp kaffe eller tre satte starten till fredagskänslan. DSC_6106 DSC_6110 Det är häftigt att fredagskänslan fortfarande ligger så nära, trots att jag inte varit på jobbet på ett år snart. Det börjar närma sig Ms semester och därefter ska han vara hemma med barnen medan jag börjar jobba. Jag börjar bli redo även om jag kommer njuta till fullo denna sista lilla värdefulla tid jag har med dem. DSC_6117 DSC_6127Så medan P sov lite middag, hoppade E studsmatta hos min syster och jag tog en liten rundtur i deras trädgård bland alla blommor. Älskar junis blomsterprakt och de lummiga ställena blir överfyllda av hundkex. Pionerna höll på att slå ut hos Jennie, och jag tog mig tid att för några minuter bara reflektera över livet. Jag har vilat i 2 veckor nu, tack vare en envis förkylning. Men förhoppningsvis börjar lusten och kroppen att vakna till liv igen efter att ha legat i dvala. Fötterna har även de fått en välförtjänt vila och jag tror det gjort gott, för jag har knappt haft ont, och jag och E har kunnat ligga i soffan och tåflörta med varandra. Ingen får annars röra mina fötter eftersom jag haft så ont, så det känns skönt att ha möjligheten att bara vara lite just nu, och att den ibland faktiskt kan göra gott, även om det kliar av stress i en del av mig att inte få ta i. Jag vet att om jag fortsätter att vila, så kommer snart spänningshuvudvärken som ett brev på posten, och det orkar jag inte med…
Så lite kaffe på det och möjligtvis en promenad lite senare.
Ja, det låter som en bra plan för en obokad lördag.
Kram till er!tom

En galet fin tid att vara föräldraledig på.

DSC_6035Igår var vi i Dalsjöfors och hängde med Elvin & gänget.
Therese bjöd på golunch, vi pratade ikapp om allting som hänt sedan sist och de stora grabbarna lekte i flera timmar på ovanvåningen utan minsta gnäll. Att de sedan typ lekt vattenkrig på toaletten i en halvtimme eller två, var mindre skoj, men de hade varit förståndiga nog att ta av sig strumporna. Gullrumpor!
Detta är en utav sakerna jag kommer sakna med att börja jobba; gemenskapen och möjligheten att få åka och hälsa på någon mitt på vardagen.. När man inte har några planer egentligen utan tar dagen som den kommer… Det har verkligen varit ett previlegie att få ha galet fin vän att ha varit föräldraledig med, där man kan få utbrista sorg, frustration, lite bitterhet kryddat med en massa kärlek ihop med.
Älsk på det!
DSC_6059 DSC_6062Och Agnes hade växt och blivit väldigt rörlig. Hon har knappa månaden äldre än Philip, men står redan helt själv, tar sig överallt genom att krypa och är en riktigt bestämd liten tjej. Medan P mest sitter där han ska och är nöjd med det. Sån skillnad det är mellan små bebisar, trots att det inte ens skiljer 30 dagar mellan dem.

Men just nu njuter jag av lugnet.
Philip sover och morfar kom precis och hämtade E, samt hans kusiner som varit här på morgonen. De skulle åka buss till Hedared, och E hade själv bestämt att han skulle sova över där.
Att stå vid ytterdörren och vinka hej då när han stolt säger ”Mamma, du behöver inte lämna mig i Hedared, jag löser det själv”…
Stort!tom

Att vara jag.

DSC_5999Detta är jag. Rakt upp och ner.
Skulle testa att fotografera med stativ och fjärrutlösare.
Första bilden utan att jag egentligen var beredd.
Jag är långhårig. Såpass att jag kan ha håret hängandes på ena sidan.
Jag ser arg ut, förbannad.
Jag har egentligen ganska hårda drag i ansiktet, och jag har inget naturligt ansikte som ser glatt ut.
Hyn är inte perfekt.
Det är den aldrig å andra sidan. Timmar av oro och vanlig tvål gör tydligen saker med ansiktet.
Men vad gör det?
Såhär ser jag ut.
Ju äldre jag blir, desto mer vill jag sluta vara en i mängden. Jag har inget klassiskt kvinnligt utseende, jag har inte långt hår, svallande mjukt hår. Jag har kurvor, tigerränder på magen, och lös hud.
Knastrig hy och udda ögon.
Men spelar det någon roll egentligen?
Nej.
Detta är jag.
Det händer att jag tvivlar på mig själv, mitt utseende och blir ledsen för att min kropp ser annorlunda ut än andras.
Men oftast så är jag stolt över mig själv nuförtiden. Jag har (med Ms hjälp förstås) producerat två barn. Två fantastiska pojkar som jag älskar över allt annat. Jag har ett fantastiskt jobb, ett hem där vi trivs och jag har träffat mannen i mitt liv. Jag beger mig ut på okänt vatten ibland, är impulsiv, funderar för mycket och är alldeles för ofta omogen när jag skämtar.
Men detta är jag.
Både på insidan och utsidan, och gillar man det inte, så behöver man inte det.
DSC_6029 Och lilla P.
Som alltid har ett leende över till varje person han möter, precis som storebror var.
Det är svårt att vara ledsen i hans eller i Elias sällskap.
De ler nästan jämt, och gråter de så är något fel.
Mina två små underbara grabbar.
Jag och de två är sällan med på bild.
Men så glad jag är när jag vågar ställa mig framför kameran och förevigas tillsammans med dem.
Detta är jag.
tom

Att ha varit i Halmstad.

DSC_5939Veckan som gått har mest bestående av förkylningar. Jag blev dödligt sjuk (kändes det som) efter den där eftermiddagen på stranden. Har mest legat och ätit skräp, inte orkat promenera och välkomnat hem E som numera har sommarlov. I fredags var jag på en efterlängtad fest med mina SA-kollegor och det slutade med både utgång och jag kom alldeles för sent i säng eftersom vi dagen efter skulle åka på utflykt till Halmstad och träffa vännerna Richard och Helena som fick barn för snart 3 månader sedan. En liten Loke med ljusblå stora ögon, och jättelik sin söta mamma. Och jag skäms. För jag tog inte en enda bild på Loke, däremot alla djur. Blev heeeeelt till mig! Visste att jag var reptilälskare, men inte ormälskare!DSC_5851 DSC_5864 DSC_5871 DSC_5876Det här är Kalle, en 17årig majsorm som Helena haft sedan hon var ung… eller jag menar yngre. Världens snällaste orm, och till och med Elias tog mod till sig och klappade. Fastän han egentligen inte vågade. Men sedan smög han sig fram, försiktigt, flera ggr och blev mer och mer fascinerad. DSC_5892 DSC_5893 DSC_5894DSC_5882Sedan åkte vi för att handla mat till ormen och ödlan, vi åkte till Tropiska Rum, en liten butik i ett vanligt bonadshus, där innehavaren visade upp både ormar, kameleonter, sköldpaddor m.m. Och därefter tog vi ett besök till Danska Fallen och gick i ljuvlig promenad. Den uppmärksamme ser att E och P sitter i vagnen på en utav bilderna.. Han fick skoskav stackarn och kunde inte gå längre, så vi tvingade ner honom i vagnen… Han som inte åkt vagn på 1 år.
När kvällen dök in åkte vi tillbaka till hotellet och grabbarna somnade bredvid varandra, medan jag och Mats hemlighetsåt McDonalds och viskade kärleksförklaringar till varandra. DSC_5927 DSC_5936När vi vaknade blev det såklart lite frukost. Stora lass bacon för mig, pannkakor för Elias och Mats åt det mesta. När vi checkat ut letade vi små fina figurer i fasaden på grannhuset innan vi åkte och träffade Richard och Helena igen för att besöka stadsbondgården. DSC_5964 DSC_5953 DSC_5969 DSC_5977 DSC_5979 DSC_5983Där fick vi valla in en ko som var på fel sida staketet, se gigantiska grisar som låg i gyttjan och bökade samt ta en fika. En oerhört mysig helg ihop med familjen L där vi har skrattat, ätit god mat och framför allt en fantastisk kolapaj som Helena bakade igår… Mmmmm….
Men besöket på bondgården var det sista vi hann med innan vi begav oss hemåt och tog vägen förbi Gekås. Tanken var ju att jag skulle köpa kläder inför att jag ska börja jobba, men hittade bara ett par mysbyxor och en t-shirt. Inga direkta jobbkläder med andra ord. Dessutom fick E nästan en helt ny sommargarderob och jag hittade mest hårprylar. Även om det känns lite tråkigt att inte hitta några nya kläder, så går man ju aldrig lottlös från Gekås, nej då. En ny matta, lite lyktor till uteplatsen, leksaker till barnen och en parfym till mig fick b.la. följa med hem.
Nu går ögonen i kors, jag ska sova i min egen säng och imorgon börjar en ny vecka, ett steg närmare Ms semester.tom