Daily Archives: 20 mars 2016

You are browsing the site archives by date.

Att fira världens finaste Nadia.

DSC_3258Ja, här satt vi igår kväll, jag och Sandra.
I den vackraste solnedgången på länge och väntade på våra vänner, där vi tillsammans igår skulle överraska Nadia som fyllde år. Med massor med mat och efterrätt träffades vi någonstans på marken där flygplanen glider ner för att landa på Landvetter för att i samlad trupp komma in med dunder och brak hos vår fina vän. DSC_3299Och här är hon.
Inte en dag över 20 (hehe) och nog blev hon överraskad. Lite trött från dagens spa:ande med sin syster där de tydligen fått möjligheten att uppleva en bastushow med en man och en viftande handduk. DSC_3259 DSC_3263 DSC_3294Så vi tog över hennes kök, dukade upp med allt från ostar, frukter, baconinlindade dadlar, till vitlöksklyftor, kycklingklubbor och fikonmarmelad. Där satt vi länge och njöt, pratade, skrattade och grät en skvätt över livet och allt dess innehåll, på både gott och ont. DSC_3273Några droppade av innan klockan hunnit slå natt medan jag, Nadia, Sandra och Petra slängde oss i den stora soffan och gosade med de där blåa hundarna som jag älskar och fortsatte livets alla mysteriet tills vi smittade varandra med stora gäspar och idogt blinkande med ögonen för att försöka hålla småbarnströttheten borta. Jag var inte hemma förrän klockan blivit söndag, men det gjorde mig verkligen ingenting.
Fina vänner betyder mer än en lång natts sömn. tom

Hemmagjord glass (i sjukt stora lass).

DSC_3313Alltså.
Sedan jag såg avsnittet med Baka med Manuela på TV8 för några veckor sedan där hon gjorde glass på kondenserad mjölk och grädde, och där hon bestämt hävdade att det inte behövdes någon glassmaskin, så har jag letat efter ett tillfälle att få göra den där glassen. Nu kom aldrig tillfället jag letade efter, utan jag gjorde den helt enkelt i dag utan någon speciell anledning och tur var väl det, för herregud vad gott det var!
Jag gjorde en sats glass, delade de i två och smaksatte den med två olika smaker: sockervadd och oreo.
Krämig i konsistensen, och hon hade rätt, någon glassmaskin behövdes verkligen inte!

Hemmagjord glass:
1 burk sötad kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
Valfri smaksättning, t.ex. 1-2 paket oreo-cookies.
(Livsmedel-färgämnen om man vill)

Lägg både burken med mjölken samt förpackningen med grädde i frysen i ca 15-30 minuter så de blir riktigt kalla.
Häll sedan mjölken i en bunke och vispa tills den blir härligt krämig och fluffig. Tillsätt grädden och fortsätt vispa tills hela smeten börjar blir någorlunda fast. Häll i valfri smaksättning. Man kan blanda i dulche de leche, krossad choklad, vanilj eller varför inte krossad turkisk peppar?
Ställ i frysen i minst 3-4 timmar.
Servera!DSC_3337tom