Daily Archives: 21 januari 2015

You are browsing the site archives by date.

En eftermiddag i dåsighetens tecken.

10946369_1542749932678986_1191807381_nEftermiddagen blev alldeles för jobbig för mig så jag gick en timme tidigare från jobbet, hämtade världens finaste kille och sedan åkte vi hem och slängde oss i soffan efter att jag tvingat i mig en smärtstillande tablett. Jag vill egentligen inte ta den för med tabletten så kommer en viss form av dåsighet och darrighet, men att behöva välja mellan att ha kramper eller dåsighet så är jag nog bra mycket trevligare dåsig.
Och det är då man är mer tacksam än någonsin att man har en sån tålmodig liten kille, som spenderade 2 timmar liggandes bredvid mig i soffan, under täcket. Ibland klev han upp för att titta på grannens snöslunga som mullrade utanför fönstret, annars låg han nära, hela tiden och då och då fick jag byta program från Teletubbies till Nicke Nyfiken på Netflix men annars låg han där, och tittade medan jag vilade och försökte värja mig från kramperna.
Några gånger vände han sig om för att försäkra sig om att jag mådde bra, lade armarna om mig och klappade mig försiktigt på kinden.

Han har blivit en sån ”stor” pojke de senaste månaderna. Förståndig och resonlig, smart och uppmärksam.
Det går verkligen inte att ösa alldeles för mycket beröm, för jag är så stolt över den lilla människan han blivit, som säger att man inte får slåss och som påstår att ris ibland är det bästa fredagsmyset.
Han underlättade verkligen min eftermiddag och när pappan kom hem, så stod de båda två i köket och lagade mat, medan jag låg och halvsov på soffan och försökte avvärja illamåendet som kan uppstå i samband med darrigheten. Sedan serverade de maten vid vardagsrumsbordet så jag hade nära till vågrätt läge. De finaste killarna i mitt liv.

Och med lite snäll mat i magen, några glas vatten och en lugn kväll så känns det bättre och imorgon hoppas jag att jag kan vara någorlunda på benen igen. Nu är det knappt en vecka kvar innan jag ska genomgå undersökningen så det gäller att bita ihop.
Jag vet att alla min problem inte löses med en undersökning, men kanske kan den där utredningen ta ett kliv i rätt riktning.

Nej, det är inte många positiva ord idag och jag fick ställa in kvällens ridtur.. Men jag reagerade inte lika hårt på tabletten idag som jag gjorde i förra veckan (tror jag ätit alldeles för lite då och därför mådde jag så dåligt) och bara det är ju faktiskt en liten ljusglimt.
Jag har däremot aldrig tålt smärta speciellt bra, och inte heller nu när jag sedan länge passerat 30-års-sträcket. Kanske lite mer envis javisst, men jag tål det fortfarande inte, och mitt humör, ja det går tyvärr i vågor.
Imorgon är en ny dag med nya möjlighet. Och idag ska jag komma i säng extra tidigt!