Daily Archives: 05 september 2014

You are browsing the site archives by date.

En fredag med min bästa lilla kompis.

DSC_0077I lådhuset är det sedan ca 40 minuter tillbaka stilla. Alla ljud har lagt sig och det är bara tv:ns svaga brus i bakgrunden som hörs.

Vi har lagat Pizza Pronto idag, ätit glass (Elias) och lekt med tåg (mest Elias). Man hinner mycket på de få timmarna vi har ihop efter jobbet.
Molly har mest studerat Elias och hans tallrik ifall han nu skulle tappa något.
Han fick laga sin egen pizza, lägga på tomatsås, skinka, champinjoner och ost.
Ja, och så måste man ha ett ägg på, precis som hans pappa gör.
Vi pratar om vad han gjort på dagis, vad vi ska göra i helgen och att pappa är bortrest med de stora farbröderna.
Elias konstaterar att det står polis på hans tröja, tröjan som nu börjar bli för liten, och vi pussas mellan skinkbitarna som antingen åker in i hans mun eller tappas ner till Molly.
Och så pratar vi om att man måste tvätta händerna och att han är lortig i ansiktet efter all vild lek på dagis. ”Nej mamma, man måste inte alls” förklarar han och tycker att en liten pappersbit borde räcka för att få bort en hel dags lek från händer och ansikte. tagOch så säger han ”Ta kort på mig”  fastän ljusförhållanden är de sämsta och fyrar av ett hihihiiihihiih  medan kameran smattrar.
Han gör mig varm och hel och ihop med honom så kan man inte vara ledsen eller arg länge.

Vi sitter länge och tittar på filmen Bilar (Jag vet inte hur många ggr vi sett den) och han ger mig pussar på vardera kind, som en liten italienare och sedan skrattar han högt och utbrister: ”Åh, jag älskar dig mamma…”
Och där och då dog jag lite. Kan man älska mer än vad man gör? Jag älskar honom så mycket så jag håller på och gå sönder. Jag vill aldrig att något ont ska hända honom och om jag kunde skulle jag förvara honom i en liten såpbubbla resten av livet, där han skulle slippa råka ut för saker som jag inte alltid kanske kommer kunna rädda honom från. DSC_0090Älskade fina Elias.
Jag är så förbannat glad att just du kom in i våra liv. Med ditt gyllengula hår, dina blå, intensiva ögon och med ditt skratt och ditt tal som aldrig sinar.

Mamma älskar dig. Nu och alltid.