Daily Archives: 26 mars 2012

You are browsing the site archives by date.

En liten bit av himlen…

… eller havet kanske man ska säga.
När jag görskaldjurs-soppa så gör jag aldrig samma. Jag går efter huvudet, mixar och matchar. Resultatet blir givetvis lite varierat, men idag blev den verkligen riktigt, riktigt god och innehåller få kalorier.

Recept kommer här:

1 bit purjolök
1 paket med frysta skaldjur (musslor, bläckfisk, räkor)
500 ml Milda Minimat
Fiskbuljong (1 bit)
1 nypa chilipulver
1 nypa salt
3 msk frusen dill
2 msk kräftost
Valfri mängd saffran
Valfri mängd vatten.

Bryn purjon.
Smula ner buljongen och häll på milda minimat och låt sjuda på svag värme. Blanda i kräftosten, dill, chili, salt, saffran och valfri mängd vatten så att du får den tjocklek på soppan du vill ha (Ta gärna lite lite mindre, eftersom de frysta skaldjuren avger lite vatten). De sista minuterna häller man i skaldjuren så att de enbart får lite värme, men inte för länge då de isåfall blir sega.
Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare krydda efter behag.
Idag klippte jag i lite rökt lax på toppen, men det hade jag klarat mig utan.
Serveras däremot med fördel till vitlöksbröd, det är egentligen ett måste till skaldjurssoppa.

(Japp, jag har börjat äta mjölkprodukter igen och Lilleman har inte haft några utslag nu…)

En mycket bra start på veckan…

Ställde mig på vågen imorse. Svosch har det sagt sedan förra måndagen, blev lycklig och är riktigt pepp nu. Att hålla sig undan alla sötsaker och föra dagbok har verkligen gjort sitt. Visst, helgen var riktigt jobbig men jag lyckades och det kändes bra att vakna till måndag och inse att man klarade sig.
Räknar jag ihop vikten som försvunnit sedan Lilleman kom ut så är det närmare 17 kilo nu (1 hekto kvar) så det känns väldigt bra. Har ju ca 10 kilon av graviditetskilona kvar ändå. Men det känns bra i kroppen, den blir starkare för var dag som går, och igår gick jag, Mats, barnvagn och Molly till Bråt, runt Bråt och tillbaka hem, dvs mitt stora promenadmål. Promenaden var inte mindre än 1,2 mil så benen var lite sega igår när vi kom hem, jag hade däremot inte ont, bara lite stel. MEN JAG KLARADE DET!!
Var glad och nöjd när vi kom hem, så vi firade med lite tacos.

Och har kommit på nästa projekt med modellering och bakande, men det är lite hemligt än så länge. Nog för att jag inte äter för tillfället, men tänker fylla frysen med cupcakes och frosting så att man har när folk kommer hem på besök. För att ge en liten försmak om vad det kommer bli så skriver jag bara: mycket färg.
Hihi. Återkommer med resultat, möjligtvis senare i veckan… Mina ingredienser är slut i skafferiet så jag måste shoppa lite.

Idag är det dags för mammagrupp, vi ska träffa en dietist som ska prata om barnmat m.m. Mycket intressant!