Daily Archives: 18 mars 2012

You are browsing the site archives by date.

Några sista tankar från veckan…

Söndagsmörkret har infunnit sig, bebisen sover i sin vagga i sovrummet bredvid och magen är mätt på allt som erbjudits under dagen (trots att det inte är lördag!).
Imorgon är det måndag och en ny vecka är på intåg.

Något som blivit mycket bättre är Elias utslag. Visst, de kommer fortfarande så fort han har ätit, men de minskar för var dag som går, och då har jag ändå fått i mig en del mjölkprodukter både igår och idag. Visst, det är ju aldrig kul att han ser ut som en liten prickig korv, men det känns bra att det än så länge inte verkar bli värre av mjölkprodukter. Kan det vara den där salamin ändå?
Jag håller tummar oavsett att det fortsätter att bli mindre och mindre.
Men annars så är han fortfarande den där glada skiten, nästan jämt.

Molly däremot, jag vet inte riktigt. Hennes matlust har ändå ökat lite lite. Inte så att hon kastar sig över maten och hon spottar ut saker som inte faller henne i smaken men hon äter iallafall. Men den där glimten i ögonen, det känns inte som om den finns där. Nog för att hon gärna bjuder upp till lek, men ändå inte med den där gnistan. Ikväll kallade jag upp henne i soffan och andades Mollypäls länge och väl och tankade lite hundkärlek genom pussar och dreggel.
Imorgon har jag lovat henne en promenad utan koppel någonstans och jag hoppas innerligt att det bara är en dum och ful skendräktighet som är boven i dramat.
Såhär såg det ut igår när Molly var på semester:

Foto: Linda på Hagahome

Elias dop 17/3-2012

Alla bilder från kyrkan är tagna av Fredrik Svensson, resten är jag.
Synd att man ser ut som en padda på alla kort!

Oj oj oj, vilken dag det var igår. Full rulle från morgon till kväll.
Som tur var så somnade Elias tidigt på fredagskvällen och jag hade vett nog att gå och lägga mig samtidigt som han så jag kände mig riktigt utvilad på lördagsmorgonen.
Allting gick som det skulle, Elias skrek inte en enda gång under dopet, han såg enbart lite fundersam och skeptisk ut vid själva dop-cermonin.. Eller som Ella sade:
Idag ska Elias dopas!
Nåja, Elias somnade direkt efter dopet och sov hela tiden när vi andra åt god smörgåstårta från ICA Maxi, hade presentöppning och drack kaffe och åt de där fantastiskt fina & goda tårtorna med Centermousse och passions-cheesecake-mousse.
Lilleman fick väldigt fina presenter, mycket böcker, tavlor, ett fint halsband och och lite kläder, leksaker, pengar och lite annat smått och gott som verkligen uppskattades!
Han vaknade lagom till att folk ville hålla honom och jag tror han nästan gick laget runt bland familj och släktingar.
Tyvärr fick jag ingen bra bild på honom i dopklänningen, det är en ”familje-klenod” som pappas faster sydde för hand när pappa skulle döpas för x antal år sedan. Sedan har den vandrat vidare till hans bror och dennes barn, till oss i familjen och nu till våra barn. Och på klänningen så är det broderat allas namn och dopdatum.
Här är en liten bonusbild på det lilla knytet i Peders armar i kyrkan:

Foto: Jordan Seneca

Min fantastiska mamma hjälpte till med allt i köket, med diskning, städning och allt möjligt. Hon hade även vikt fina små pojkskjorte-servetter som inte hamnade på bild. Min mamma är bäst! Och pappa med. Och syster & bror med respektive. Och deras fina barn som höll sig i skinnet och var underbara även fast de hade mycket spring i benen.
Och alla som hade tid att komma givetvis. Och till min fantastiska jobbarkompis som ordnade tårtorna.
Till Linda & Jonas som såg till att Molly hade det bra under fredagen och lördagen.
Ja, till alla som medverkade på ett eller annat sätt. Tack!!!

Nu ska jag ta och mysa lite i lugnet här hemma med min älskade Lilleman, han är en sån underbar liten personlighet och är alltid på ett glatt humör, oavsett vem som pratar med honom. Och så ska jag ta lite tårta tror jag, det blev väldigt mycket över. Molly ska gosas med, ska snusa lite på hennes huvud, där hon luktar apelsinchoklad.
Och när mannen kommer tillbaka från Göteborg ska jag krypa upp i hans famn och lyssna på hans andetag och bara njuta. Det är precis så en söndag ska vara efter en härlig men utmattande lördag med dop!