Daily Archives: 04 juli 2011

You are browsing the site archives by date.

Den där hunden…

Du är ego. Du hårar. Jag har inte ett enda klädesplagg utan att dina vita hår sitter där. Du drar in grus. När jag erbjuder dig att få smaka på min glass försöker du stoppa hela i munnen och bita av den största biten du kommer åt. Du hoppar på folk som vill hälsa och sätter dina smutsiga avtryck på dem, eller skakar bort vattnet du badat i precis bredvid någon person som inte uppskattar det. Du stoppar ner huvudet i folks handväskor eller i deras matkassar. Du dregglar vid matbordet och snor mat om du får tillfället. Du drar i kopplet och du rullar dig i bajs. Du försöker sno mat ur barns händer och biter sönder plastfotbollarna de råkat glömma att lägga undan och jag skäms en smula.

Men det gör ingenting. Det är den du är, det är den jag vill att du ska vara. Du är Molly, den vackraste jag någonsin fått äran att lära känna. Det har tagit sin tid att förstå sig på dig, men jag så glad för den resa du och jag är på. Du får mig att le, skratta, gråta och bli alldeles varm inombords. När jag får borra ner mitt ansikte i din päls så känner jag mig lugn. När du lägger huvudet mot sängkanten och morrar för att väcka mig så kan jag inte göra annat än att verkligen älska dig. Eller när du ställer dig på två ben, inspekterar någons hatthylla eller tavlor. Det är bara kärlek som sprudlar. Och när du, i väldigt sällsynta fall, lägger dig på min mage och myser, då vill jag stoppa tiden för en stund.

Tack för att du kom in i vårt liv och vände det upp och ner. Det är precis vad jag har behövt de här 2 ½ år som du bott hos oss och jag kommer för alltid vara dig evigt tacksam.