Daily Archives: 18 maj 2011

You are browsing the site archives by date.

Fyrbent kärlek..

Det var lydnadsträning i måndags och på schemat stod target och rutan. Jag har inte varit duktig på att träna target och rutan har vi inte ens börjat på. Jag kan tycka att denna gången blev det lite väl mycket sitta och vänta och titta på andra och lite mindre jobba. Det gjorde Molly stressad och se fart och fläkt när andra hundar dundrade in i rutan. Det är väl å andra sidan något jag behöver träna jättemycket på, men jag var inte riktigt på humör denna måndagen så jag höll på att bli riktigt sur och oengagerad på Molly. Det som är bra är att det händer mer sällan nu för tiden att jag tappar humöret, så jag har inte haft speciellt dåligt samvete för det.
Dessutom höll hon sig i skinnet hela tiden under teoridelen, hon bråkade inte något och låg avslappnat för första gången inne i rummet ihop med de andra. Inte ens lite pip vilket är fantastiskt åstakommet för att vara en Molly-Mus.

Summan av kardemumman denna måndagen var att hon tände till direkt när det är dags för träning efter passivitet och det var positivt. Jag har de sista gångerna nästan enbart gått över till kampbelöning vid lydnadsträning medan miljö/hund/passivitets-träning innebär godis och det känns som en bra fördelning. Jag har varit lite rädd för att dra igång henne då jag trott hon ska spela över och gå på för höga varvtal, men med en härlig instruktör och många bra tankar och funderingar från min goda vän Linda så känns det som en helt ny värld öppnat sig. Nu ska jag bara köpa en repboll och försöka att ENBART använda den till träning. Jag fick en plysch-fläta av Linda som varit enbart när hon gjort bra ifrån sig vilket byggt upp Mollys intressevärde, så nu står den högst på listan av åtråvärda leksaker enligt Molly. Tänk vad man ska uppskatta en hund med kamplust! Det öppnar många dörrar!

Resten av veckan känns lite hektiskt. Har börjat ett nytt projekt på jobbet och imorgon ska jag hålla utbildning för mina kollegor. Dessutom är jag testpilot för ett nytt mailsystem så det är många bollar i luften. Om jag bara kan få bort den förkylning som hägrar i halsen och i näsan så kommer nog jag även kunna ro i hamn denna veckan med. Till helgen ska jag och Mats förhoppningsvis få i ordning på lägenheten och göra det lite hemtrevligt. Jag har kommit över affisch-stora bilder på några av bröllopsbilderna som vi ska hitta ramar till. Även få upp lite hyllor och storstäda.