Category Archives: Loppis

Det lilla loppisfyndet.

DSC_0024När vi var i Simrishamn för några veckor sedan så besökte jag och farmorn loppisen som går av stapeln varje sommarlördag i parken. Där leksaker trängs med gamla posters, böcker, kläder och rariteter som gamla barnvagnar eller stenkakor med (för mig) okända band.
Vi gick främst dit för att hitta någon form av belöning till Elias som blev klippt av farfarn under tiden, för leksaksaffärer är det ganska ont om i Simrishamn.
Givetvis hittade jag något till mitt blonda yrväder, en väldigt plastig Blixten Mcqueen-ratt som han lekte med hela förmiddagen, men jag själv sprang på små fina glasfat på fot. Jag köpte två stycken för 20:- men insåg lite väl sent att jag borde köpt några mer för att kunna servera besökande gäster i lådhuset glass.
Så nu får de mer agera godisskålar, och de är precis så små och bekväma att det inte går plats så värst mycket.
DSC_0021Och ja, jag vet att samlingen godis just nu ser ut som något som min egna farfar alltid bjöd på, som små chokladbitar och geléhallon, eller som han själv bredde ut på ren småländska: ”Jungfrubröst”
Men är man gravid och får vansinnig halsbränna av saltlakrits, så är det mest sött som får infinna sig i hemmet just nu, den blandningen är inget jag väljer i vanliga fall..

Min man däremot.
Hans godispåse ser alltid ut som en pensionär som plockat ihop, oavsett om hans fru är gravid eller inte.
Till och med löständerna ligger där i. tom