Category Archives: Fotojobb

Att få visa ett litet smakprov på Johan och Carolin.

DSC_8822 DSC_8827 DSC_8917 DSC_8982sun DSC_9278pinkJag frågade bruden om jag fick använda några av bilderna på dem på hemsidan, vilket jag fick, så länge de inte hamnade på Instagram eller Facebook.
Jag blev så kär i dessa snabba, ögonblicksbilder, att jag ville visa dem.
Kärlek, passion och omtanke.
Bröllop <3tom

Att vara ganska slut och mör, men lycklig.

DSC_0261 DSC_0851DSC_0738DSC_0093Idag är jag helt slut, gårdagen spenderades i Göteborg på vackra Veronica & Jörgens bröllop. Från tidig morgon, till sen kväll.
Det var kul, soligt och magiskt vackert.
Men idag är det söndag och jag behöver nog ta en liten vilodag med familjen, städa, tvätta och bara vara.
Nyttigt. tom

Att ha träffat Linda för bulle-fotografering!

DSC_8176 DSC_8030När min vän Linda var gravid med Sigrid så fick jag äran att föreviga henne vid en sjö i Sjömarken samt på en härligt fin havreåker i Sandared. Då var allt romantiskt och fluffigt. Vackra bilder klockan 5 på morgonen vid sjön och några ljuva soluppgångsbilder vid åkern. Nu är Linda gravid med barn nummer 2, och det är precis tvärt om. I skitsnygga slitna jeans, kavaj och en vit topp mötte hon mig. Herregud! Att vara gravid klär verkligen henne, bönan med attityd!DSC_8053 DSC_8024 DSC_8209 DSC_8156 DSC_8139 DSC_8119På Simonsland fanns en hel del häftiga miljöer, så vi prövade på det mesta, en annorlunda och framför allt en givande fotografering där vi båda var ganska ovetandes om vad vi skulle fånga. Framför allt blev Linda glad, det är huvudsaken.
Fina fina Linda med bullen i magen.
Ljuvlig lördag!tom

Några till från Rydadansen.

DSC_6813DSC_7106 DSC_7503 DSC_7575 DSC_7596Jag visar några godingar till från gårdagen.
Nu snart iväg till de småländska hoodsen för att gå på släktträff ifrån 4 (?) led.
Jeeezuz!tom

Rydadansen 2016

DSC_6758DSC_6843 DSC_6941 DSC_7020 DSC_7086 DSC_7242 DSC_7319 DSC_7350 DSC_7476 DSC_7534 DSC_7603Oj, upp vid 05.15 för att infinna sig med Therese på Ryda för att vara hjälpreda. Kanske liiite dumt att komma i säng först vid 00, men men. Sova får jag väl göra när jag blir gammal.
Oavsett, jag var hjälpreda och fotograf. Vädret var ju mer eller mindre hemskt, jag menar verkligen ÖSREGN, ISO-talet i kameran fick verkligen trissas upp högt för att det skulle kunna bli lite skärpa i bilderna, men det är ju saker man inte kan styra över. Nåja, jag fick både se och fototgrafera fina ekipage. Och duktiga! Ruskigt imponerad att kunna jobba ihop med en hund i den miljön, lös. Det är prestige i det!
Dessutom fick jag tillbaka lite hundlängtan igen, det var längesedan pirret i magen kändes. <3
Tur min vän Sandra snart beräknar små aussie-valpar som vi kan åka och gosa med och bli bitna i fingrarna av.
En gång hundtjej, alltid hundtjej tror jag. tom

Att visa några mer bilder…

DSC_5663Vi tar och tittar på lite mer bilder från igår; jag är nämligen usel just nu på att fotografera vardagen som det är. Hade gjort i ordning kameran för att ta med den på morgonpromenaden imorse. Så blev det inte för jag glömde den hemma. Elias var fääääb i sin reklamkeps igår dock. Han älskar att få kläder och bär dem med stolthet.
Och att få ha picknick med sin pappa igår, i stadsparken medan mamma jobbade lite var blandat spännande och tråkigt. Hihi. DSC_5675 DSC_5668 DSC_5792DSC_5700Och vet ni vad det är för dag imorgon?
Jo, då fyller mannen med stor M år, min bästa vän och människan jag kan bli galen på. Det ska firas med hemmagjord sushi på kvällen och möjligtvis några avsnitt av någon serie. Lördag blir det simskola och kalas..
På söndag har vi även bröllopsdag, den 6:e i sin ordning, det firas med avslutning på simskola. Haha.
Livet som föräldrar slutar aldrig att förvåna mig.
Kontraster vs kontraster. tom

Vackra Ebba på röda mattan.

DSC_56581 juni, strålande sol och en ljuvlig lunch med två cräzy old ladies (fast de är väl yngre än mig).. Sushi för hela slanten och två snälla barn på det. Vad kan man toppa det med?
Jo, att Mats tar en picknick med barnen i stadsparken medan jag fotograferar ljuvligt & sagolikt vackra Ebba som idag var uppsvirad till tänderna för att gå på bal. Kommer ihåg när vi flyttade till Svenljungagatan för 5 år sedan då hon var en härlig tonåring med skinn på näsan.  Nu blev hon plötsligt ett sagolikt väsen där på röda mattan.
Så olagligt vacker kom jag och Mats överrens om.
DSC_5718 DSC_5698DSC_5696Som rena James-Bond-bruden gled hon fram där. Sval trots den otroliga värmen och log åt varenda en.
Fina fina Ebba. tom

Somriga dagar i maj.

DSC_4728Det är helt underbart att värmen hittade fram till slut. Det är varmt, benen är kritvita och svetten rinner för minsta lilla ansträngning. Förra året var jag ju lite mer tyngre än nu och tyckte värmen var gräslig, men i år så njuter jag för det mesta.
Så vad har hänt sedan sist?
Jo, i lördags var jag iväg på en möhippa-fotografering ute i Kransmosse-skogen och det var riktigt kul!
Dock så otroligt svårt med ljuset när solen redan vid 10 hinner slå så himla hårt i huden.
Men men, det var en Pocahontas-beklädd liten söt Anna som blivit ditlurad av sina vänner. DSC_4911Senare på kvällen åkte vi till Hedared för att grilla och bara umgås med alla, det var längesedan vi lyckades samlas och det var ljuvligt att kunna sitta i bara linne till klockan 21 på kvällen innan vi åkte hem med två små trötta grabbar i bilen.
Igår söndag blev det mest lugna gatan, simskolan har börjat så det var mest fokus på att ens få ner E i vattnet, men när han väl var där släppte det totalt och han vågade mer och mer.
Ska försöka att bli lite bättre på att uppdatera, men att sitta på ett dövarmt kontor inomhus lockar inte nu när man kan sitta ute på balkongen och njuta av försommaren. tom

Sigrid & hennes familj.

DSC_0185Jag behöver nog inte ge någon närmare beskrivning av dagens fotografering, jag låter mest bilderna prata tror jag.
Jag är alltid ruskigt kritisk till mina egna bilder, eller rättare sagt i det mesta jag gör, och efter natten som innebär i princip INGEN sömn alls för varken mig eller Mats så kände jag mig inte helt 100% när jag plockade fram kameran. Så att dagens bilder faktiskt skulle falla mig i smaken gjorde mig glad. Ett bra avslut på en känslomässigt jobbig vecka.
Lilla Sigrid & hennes familj.
DSC_0263 DSC_0077-2DSC_0198 DSC_0180 DSC_0164DSC_0299Linda som jag känt sedan långt innan Mats kom med i bilden, har blivit en kär vän till mig och även om vi inte hörs varje dag, så blir det aldrig någon spänd stämning, utan vi plockar upp ilandsproblem till världsproblem så fort vi träffas. Vi konstaterar oftast att vi tycker lika med olika vinklar. Och så har hon Mumma, den lilla pudeln som nu börjar bli till åren, som blev Mollys första vän i vår ägo och som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. tom

Den där lilla Agnes som inte ens är 2 veckor…

DSC_0016Therese med hundarna födde barn för bara några dagar sedan, en liten Agnes såg världens ljus och idag fick jag möjligheten att förundras över hur små de där bebisarna är, att en liknande liten bräcklig fågelunge ligger i min mage och kan komma ut vilken dag som helst. Det gick liksom inte riktigt att slita ögonen från henne, över hur små de där fötterna är, händerna och den vackra mjuka utsattheten. Hur en sån liten människa är så otroligt beroende av närhet, värme, mat. DSC_0047-2DSC_0048DSC_0014-2 DSC_0037Och där låg hon, i en lite för stor blöja, med tufsigt hår på huvudet och gav ifrån sig sånna där små läten som man glömt av att de finns. Ute lyste septembersolen och hon låg på en fårskinnsfäll, helt ovetandes om världen, och hur älskad hon var, redan från första stund.
Agnes, en liten tjej som jag troligtvis kommer hänga med mycket, inte minst det kommande året.tom