Category Archives: Kaffe

När Elias får bestämma.

DSC_1489Eftersom det är röd dag idag, så var mannen ledig.
Igår hade jag bett Elias klurat ut något han ville göra med oss idag, och imorse så sa han: ”Mamma, jag har funderat lite… Jag vill att du, pappa och Philip ska följa med mig till den där lekplatsen vi var vid igår…”

Inget att orda om helt enkelt.
Vi tog på oss, skrapade bilen som var igenfrusen och mötte kylan.
Vi åkte till Ramnasjön, där svanarna åter igen skrek som små stuckna grisar. Mats har fått min gamla Fitbit så jag och han turades om att gå runt sjön vartannat varv med Philip medan den andra stannade kvar på lekplatsen.
Mycket bra idé, blir så glad när han själv orkar röra på sig och tar tag i allt sånt där som fallit bort under 2015.
DSC_1533DSC_1508E däremot åkte rutschkana i solen som aldrig förr och han skrek av glädje när han gång på gång varvade den långa kanan med den som gick snabbt. Vi har verkligen fått en liten kille med mycket spring i benen, för hans lust verkade aldrig sina, och det var lyckliga ögon som studerade termosarna jag tagit med. Hans pappas hemmagjorda varma choklad till honom och kaffe till oss.
Att dricka hett, varmt kaffe när det är närmare minus 10 ute värmer inifrån och ut, och det är något speciellt.
Sedan åkte vi och storhandlade på ICA Maxi och kom hem med nöd och näpe till att Philip blev upprörd och var väldigt hungrig. DSC_1582 Resten av denna dagen ha spenderats inne i värmen, vi har alla vilat en liten stund i soffan, har ätit tacos och hunnit se ett avsnitt av Heroes. Nu är vi klara med första säsongen, den jag såg för ungefär hundra år sedan då jag inte kände Mats och livet var helt annorlunda, så nu ska vi börja med säsong 2. Mats upptäckte att nya avsnitt av White Collar har släppts på Netflix med, så den får vi förhoppningsvis snart sätta tänderna i.

Imorgon kommer Ella hit och umgås med Elias. Han vet dock inte om det, så det blir en överraskning för honom. Förhoppningsvis spenderar vi några timmar ute i kylan igen. Jag verkar inte kunna få nog!tom

Att ha köpt en riktig kaffebryggare.

DSC_1103Jag älskar kaffe.
Mats älskar kaffe.
Och de flesta besökare vi har älskar kaffe.
Skrev häromdagen att vi köpt en egen julklapp till oss och vi bestämde oss för att lägga pengar på något hållbart, något som vi vet är bra.
Stackars kaffekokaren som vi fick 2009 när vi flyttade till Hedared hade i princip gjort sitt, så det fick därför bli en ny.
Moccamaster, Kaffebryggarnas Rolls Royce.

Så nu på morgonen sitter jag här och njuter.
Kaffe, mmmm.
Stör mig inte…tom

När man har 4 veckors ledighet framför sig.

DSC_0269Igår loggade jag ur min telefon på jobbet, satte på auroreply på mailen och städade mitt skrivbord.
Sedan hämtade jag Elias som gastade ”sommmarlov” från långt håll när han såg mig och sedan tog jag med alla dagiskläder hem.
Förutom några timmar på måndag för att bara kolla läget lite och skicka över några viktiga exel-ark, så är det officiellt semester nu och det firades in på allra bästa sätt.
Tacos, morotskaka och några avsnitt av Blacklist på Netflix.
Morotskakan fick jag av gulliga Majsan på jobbet, hon hade varit och köpt en från Häggs eftersom jag tjatat om det på lunchrasten som hon fnissande stack fram till mig på eftermiddagen.
Och vilken morotskaka sedan!
Den var färsk och god, så det kändes som att äta en liten bit av himlen. DSC_0270-2Ska man absolut köpa en färdig och man inte har tillgång till ett konditori eller att baka själv så var denna bättre än vad jag någonsin vågat tro av en morotskaka som hittas i kakhyllan. *slurp*
Jag behöver väl ändå inte säga annat än att den tog slut igår kväll under tiden vi låg i ett virrvarr av kuddar i soffan och andades ut ordet semester varje kvart.

Imorse låg vi kvar alla i sängen till klockan 10 innan Mats & E åkte till ICA och handlade frukost. Stora härliga nybakta frallor, med skinka, kaffe och goda skratt serverade de mig. Dagen har fortsatt i ganska lugnt takt, tills jag började bråka om föräldrapenning på Försäkringskassans hemsida och höll på att slita mitt hår.
Då tog vi tag i städningen, plockade undan och röjde lite innan det ringde på dörren och mormor & morfar bjöd på lunch, och jag kunde ge bort lite saker som bara ligger här hemma och skräpar och tar plats till ingen nytta.

Ny vecka idag, vecka 34 för Skorpan.
Och hela semestern ligger framför fötterna. Regnet öser ner utanför och jag ska ta och tända lite ljus, läsa en bok och möjligtvis sluta ögonen några minuter.
Det känns som höst ute.
Och det gör mig ingenting alls.
För här inne finns det värme, sällskap och lugna själar.
tom

Att säga nej.

DSC_0104Halsen värker, hostan tränger sig fram och näsan rinner. Elias har feber och hosta han med och sa själv imorse att han inte ville gå till dagis eftersom han mådde dåligt. <3
Hade egentligen tänkt att åka till Brämhult och deras hopptävling, men jag ställde in och känner mig nöjd med det beslutet.
Att säga nej har alltid varit svårt innan. Idag känns det precis rätt.
Ibland kan det vara nyttigt och lyssna på resten av kroppen med, även om Skorpan inne i magen inte verkar hålla med. Den lever verkligen rövare nu, och känslan när den rör sig där inne är stor lycka. Som små pirrande bubblor som släpps loss så fort man känner det.
Kapselmaskinen jag fick i födelsedagspresent har precis bryggt mig en fantastiskt god kopp kaffe, kanske kan den hjälpa mig att få ner ananas-frisyren till normalt läge och få ögonlocken att öppnas upp så man ser mer än 1 meter framför sig.

I veckan arrangerade vi SA´s på jobbet en fest. Hela 70 personer anslöt och vi hade en intensiv kväll med allt var det innebar. Jag tog på mig ansvaret att vara fotograf under kvällen, förutom diskplockare, mathämtare, domare och aktivitetsannordnare, och fotograferingen är den klara favoriten. Passade på att träna lite inför nästa lördag då jag troligtvis ska vara med och fotografera en invigning för öppningen av en takterass på en restaurang här i stan. Jag testade med olika objektiv, men klart bäst blev nog ändå objektivet som följde med kameran när jag köpte det. DSC_0101Men hur blev festen då? Jo, tack vare allt slit och trots att vi hade få veckor på oss och arrangera det, så blev det en härlig kväll med mycket skratt, många aktiviteter, underhållning och människor som bjöd på sig själva. Vårt mål för kvällen var att vi alla skulle gå ur den bekväma zonen och in i den magiska zonen istället, och jag tror nog alla bjöd på sig själv.
Oftast spelar det ju ingen roll hur väl man planerat en fest, för vill inte gästerna släppa loss så kan det nästan bara bli pannkaka.
Men i onsdags så var det bara glada miner, det var skämt som drogs och människor som gjorde sitt yttersta för att t.ex. äta upp en isglass fortast. Jag har inte frågat om lov för att publicera bilder på några gäster, så därför kommer det bara opersonliga bilder. DSC_0108Och i sista sekund så kom jag på att vi skulle ha en hashtag för kvällen. Och ca 66 bilder publicerades allt som allt. Att sprida sociala medier såhär är verkligen kul, och vi ordnade liveuppdatering på väggen så gästerna fick se vad som hände. Även de som inte kunde vara med på kvällen kunde följa oss hemifrån.
En rolig idé! DSC_0128Så det kanske inte är så konstigt att kroppen strejkar.
En fest för 70 personer, jobba vid sidan om och ett barnkalas igår.
Nä, vi tar en välförtjänt dag hemma.
tom

Det är dyrt, men det är det banne mig värt.

DSC_0534Jag älskar kaffe.
Dricker egentligen på tok för många koppar om dagen, men det går liksom inte att slå en kopp kaffe på morgonen, eller till frukosten, eller till förmiddagsfikan.
Jag dricker inte lika mycket kaffe på eftermiddagen som på förmiddagstimmarna och ja, jag behöver det för att fungera.

Har testat en hel del olika smaker eller en hel del olika kombinationer, men den som jag blivit helt frälst i, och som ligger mig varmt om hjärtat är Saema´s Kaffe Irish Cream. Doftar ljuvligt på morgonen när man precis vaknat med en ananas-frisyr en helgmorgon, och det smakar gudomligt. Det är en riktig dyrgrip, 59:- för 100 gram, men det får det banne mig vara värt någon gång ibland. Det finns även en större förpackning men den har jag inte vågat mig köpa än. Nu ska ju julkaffet snart börja puttra, så det får vänta tills julen är slut.

Har endast hittat Saema´s på Blomsterdesign på Trandared, så den är inte jättevanlig, men ack så god.
Värd att prova!