Category Archives: Jobb

Att säga hej ifrån allt roligt!

DSC_2944 DSC_3018 DSC_3027 DSC_3139 DSC_3158 DSC_3206 DSC_3235 DSC_3238 DSC_3270Oj, vad det var längesedan jag bloggade.
Det finns inget ursäktande mer än att jag inte finner det speciellt roligt att skriva, den gamla kreativiteten är som bortflugen efter ett ganska jobbigt halvår, men jag hoppas givetvis den ska hitta tillbaka någon gång. Alla i familjen mår bra och livet går just nu åt till att jobba, skjutsa och hämta grabbarna på dagis, laga mat och umgås och utnyttja den lilla tid vi har till varandra på ett eller annat sätt.
På jobbet är det ganska hektiskt, eller ja, kanske inte i kundtjänstmått, men mina arbetsuppgifter har gått i ett. Ni ser ett litet axplock här, först var det alla hjärtans dag, där vi pyntade våningen med hjärtan.
Sedan har vi haft European Customer Center award där vi drack fejk-bubbel, åt sallad från Orion och var med på videolänk i England ifall vi kammade hem några priser (vilket vi givetvis gjorde). Och förra veckan avslutades med en bake off, där jag gick all in med en tårta fylld med vit choklad-ganache med passionsfyllning samt kolagrädde. Jag kämpade mig till en första plats och vann hela tävlingen, trots att konkurrensen var hård med diverse cupcakes och vaniljhjärtan i långpanna (SÅ GOTT!).
Jag har även tagit över ett stort projekt och i maj (?) åker jag till Portugal och jobbar ett längre tag med att utbilda personer i rutiner.
Igår befann jag mig därför på polisstationen och beställde ett nytt pass, sjukt smidigt och enkelt nu för tiden.

Tiden springer med andra ord gräsligt fort och innan jag kan säga okelidokeli så är säkerligen maj här och jag åker på min första utlandsresa HELT själv, utan grabbar och utan kompisar.
Jag försöker lära mig att det inte längre finns någonting som heter ”Innanför boxen” utan det är bara huvudet som skapar det själv, och man kan göra precis allt man tänker att man ska.
Tufft det där med hur huvudet kan sätta sina gränser… Skicklighet att jag själv tänker att jag kan göra detta, precis som någon annan.
*muskler i hjärnan*

Ja. Vet inte när vi ses igen, men jag inser just nu att jag älskar att skriva.
Så kanske dröjer det inte allt för länge. tom

När man har 4 veckors ledighet framför sig.

DSC_0269Igår loggade jag ur min telefon på jobbet, satte på auroreply på mailen och städade mitt skrivbord.
Sedan hämtade jag Elias som gastade ”sommmarlov” från långt håll när han såg mig och sedan tog jag med alla dagiskläder hem.
Förutom några timmar på måndag för att bara kolla läget lite och skicka över några viktiga exel-ark, så är det officiellt semester nu och det firades in på allra bästa sätt.
Tacos, morotskaka och några avsnitt av Blacklist på Netflix.
Morotskakan fick jag av gulliga Majsan på jobbet, hon hade varit och köpt en från Häggs eftersom jag tjatat om det på lunchrasten som hon fnissande stack fram till mig på eftermiddagen.
Och vilken morotskaka sedan!
Den var färsk och god, så det kändes som att äta en liten bit av himlen. DSC_0270-2Ska man absolut köpa en färdig och man inte har tillgång till ett konditori eller att baka själv så var denna bättre än vad jag någonsin vågat tro av en morotskaka som hittas i kakhyllan. *slurp*
Jag behöver väl ändå inte säga annat än att den tog slut igår kväll under tiden vi låg i ett virrvarr av kuddar i soffan och andades ut ordet semester varje kvart.

Imorse låg vi kvar alla i sängen till klockan 10 innan Mats & E åkte till ICA och handlade frukost. Stora härliga nybakta frallor, med skinka, kaffe och goda skratt serverade de mig. Dagen har fortsatt i ganska lugnt takt, tills jag började bråka om föräldrapenning på Försäkringskassans hemsida och höll på att slita mitt hår.
Då tog vi tag i städningen, plockade undan och röjde lite innan det ringde på dörren och mormor & morfar bjöd på lunch, och jag kunde ge bort lite saker som bara ligger här hemma och skräpar och tar plats till ingen nytta.

Ny vecka idag, vecka 34 för Skorpan.
Och hela semestern ligger framför fötterna. Regnet öser ner utanför och jag ska ta och tända lite ljus, läsa en bok och möjligtvis sluta ögonen några minuter.
Det känns som höst ute.
Och det gör mig ingenting alls.
För här inne finns det värme, sällskap och lugna själar.
tom

Att säga nej.

DSC_0104Halsen värker, hostan tränger sig fram och näsan rinner. Elias har feber och hosta han med och sa själv imorse att han inte ville gå till dagis eftersom han mådde dåligt. <3
Hade egentligen tänkt att åka till Brämhult och deras hopptävling, men jag ställde in och känner mig nöjd med det beslutet.
Att säga nej har alltid varit svårt innan. Idag känns det precis rätt.
Ibland kan det vara nyttigt och lyssna på resten av kroppen med, även om Skorpan inne i magen inte verkar hålla med. Den lever verkligen rövare nu, och känslan när den rör sig där inne är stor lycka. Som små pirrande bubblor som släpps loss så fort man känner det.
Kapselmaskinen jag fick i födelsedagspresent har precis bryggt mig en fantastiskt god kopp kaffe, kanske kan den hjälpa mig att få ner ananas-frisyren till normalt läge och få ögonlocken att öppnas upp så man ser mer än 1 meter framför sig.

I veckan arrangerade vi SA´s på jobbet en fest. Hela 70 personer anslöt och vi hade en intensiv kväll med allt var det innebar. Jag tog på mig ansvaret att vara fotograf under kvällen, förutom diskplockare, mathämtare, domare och aktivitetsannordnare, och fotograferingen är den klara favoriten. Passade på att träna lite inför nästa lördag då jag troligtvis ska vara med och fotografera en invigning för öppningen av en takterass på en restaurang här i stan. Jag testade med olika objektiv, men klart bäst blev nog ändå objektivet som följde med kameran när jag köpte det. DSC_0101Men hur blev festen då? Jo, tack vare allt slit och trots att vi hade få veckor på oss och arrangera det, så blev det en härlig kväll med mycket skratt, många aktiviteter, underhållning och människor som bjöd på sig själva. Vårt mål för kvällen var att vi alla skulle gå ur den bekväma zonen och in i den magiska zonen istället, och jag tror nog alla bjöd på sig själv.
Oftast spelar det ju ingen roll hur väl man planerat en fest, för vill inte gästerna släppa loss så kan det nästan bara bli pannkaka.
Men i onsdags så var det bara glada miner, det var skämt som drogs och människor som gjorde sitt yttersta för att t.ex. äta upp en isglass fortast. Jag har inte frågat om lov för att publicera bilder på några gäster, så därför kommer det bara opersonliga bilder. DSC_0108Och i sista sekund så kom jag på att vi skulle ha en hashtag för kvällen. Och ca 66 bilder publicerades allt som allt. Att sprida sociala medier såhär är verkligen kul, och vi ordnade liveuppdatering på väggen så gästerna fick se vad som hände. Även de som inte kunde vara med på kvällen kunde följa oss hemifrån.
En rolig idé! DSC_0128Så det kanske inte är så konstigt att kroppen strejkar.
En fest för 70 personer, jobba vid sidan om och ett barnkalas igår.
Nä, vi tar en välförtjänt dag hemma.
tom